Om Bror Pehrsson

Vi är ett familjeföretag som har funnits i 75 år, och som med tiden blivit ett av Sveriges till ytan största möbelvaruhus. Grundaren, Bror Pehrsson, grävde ut grunden för hand, och lät häst och vagn forsla bort jordmassorna. Idag är 3 olika generationer verksamma i företaget.

Den första byggnaden stod klar år 1944, och sedan dess har mycket hänt - företaget har byggt till och förändrat lokalerna mer eller mindre 21 gånger under tidens lopp. 


Idag har butiken en yta på ca 22 000 kvadratmeter,och sedan oktober 2014 har vi även en butik i Växjö. Vi har ambitionen att alla ska hitta något intressant hos oss. Vi har en stor bredd i vårt sortiment -och över hundra leverantörer, som vi samarbetar med. 
Vår senaste utbyggnation gjordes våren 2010 -och den resulterade i, förutom utökad butiksyta till våra möbler, både en presentbutik, en restaurang/cafédel, där man numera kan avnjuta dagens lunchbuffé, samt en uppfräschad amaturavdelning. 

 

Under de senaste åren har vi fått fler och fler förfrågningar om försäljning utanför vårt närområde -och vi har successivt utökat vår hemsida och våra leveranser utanför närområdet. För våra långväga kunder kan det vara intressant att vi sedan många år tillbaka har rankingen AAA - högsta kreditvärdighet enligt Soliditets kreditvärderingssystem. Vår stabilitet är din trygghet - och vi ser på framtiden med tillförsikt.

 

Hemleverans av möbler sker med våra egna lastbilar inom närområdet ca 120 km från våra butiker. Man kan även hämta möbler själv, då antingen med egen bil/släp eller om man bor i närområdet så kan man låna ett släp eller en av våra mindre lastbilar. Bor man längre bort går det självklart att ordna leverans med fraktbolaget vi samarbetar med.

 

På vår hemsida visas ett urval av våra möbler. Tag gärna kontakt med oss gällande frågor om andra utföranden, frakter,prisuppgifter eller offerter. Eller varför inte besöka våra butiker i Alvesta eller Växjö i våra handikappvänliga lokaler. Det går även bra att boka en tid med någon av våra duktiga försäljare så hjälper vi gärna till med att hitta det ni söker!